Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2015
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Boskant ‘annexeert’ Sint-Oedenrode

boskant_op_fontein

Het was de bedoeling, op de rand van een fontein in het vernieuwde centrum van Best de namen van de buurgemeenten aan te brengen, zoiets als bij een oriëntatietafel die je wel eens in bergland ziet. Maar in de praktijk is dat verkeerd uitgepakt, signaleert Bestenaar Piet van de Sande. In plaats van Boskant (een kerkdorp) zou Sint-Oedenrode moeten staan en Liempde is helaas geen zelfstandige gemeente meer, maar valt onder Boxtel.

 

 

Vermeld zijn nu: Eindhoven, Oirschot, Liempde, Boskant en Son & Breugel. Nogal verwarrend, vind Piet van de Sande want als men consequent was geweest dan had er gestaan: Eindhoven, Oirschot, Boxtel, Sint-Oedenrode en Son en Breugel. Beter zou zijn geweest voor de aangrenzende dorpen te kiezen. In dat geval was men uitgekomen bij: Acht, Oirschot, Liempde, Boskant en Son. Bijkomend voordeel: dorpen blijven bestaan en van gemeenten is dat allerminst zeker, merkt Piet snedig op. Nu is het net of Sint-Oedenrode door Boskant is geannexeerd.

3 Reacties op “Boskant ‘annexeert’ Sint-Oedenrode”

  • Ik vond juist het gebruik van de ‘historische’ buurgemeenten wel charmant. 🙂

    • In principe voel ik met je mee, maar Boskant is nimmer een gemeente geweest. Trouwens, als ik de opheffing van één gemeente altijd heb betreurd dan was het die van het unieke Liempde, destijds bestierd door burgemeester P.A. (‘pa’) Smits. Toen we eens op zijn werkkamer, hoog boven straatniveau zaten te praten, stak hij telkens z’n hand op als er een inwoner voorbij kwam. In een column over de dreigende annexatie door Boxtel, vergaloppeerde ik mij door het beladen woord endlosung te gebruiken. Dat schoot de toenmalige staatssecretaris Marius van Amelsfoort in het verkeerde keelgat. We hebben dat uitgepraat tijdens een lunch in het Haagse etablissement Le Perroquet.

  • Piet van de Sande @BestSande twittert: ‘We mogen wel oppassen dat Best ook niet door ‘den Boskaant’ wordt geannexeerd.’

Reageer