Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2015
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Twee Limburgers wereldkampioen

dumoulin_VerstappenLimburg staat op zijn kop: de provincie heeft er (maar liefst, zeggen we dan graag) twee grote kampioenen bij. Tom Dumoulin won gisteren met grote overmacht de Ronde van Zwitserland – nou ja, op 19 seconden na. Maar dat gaat hij geheid goedmaken in de Ronde van Frankrijk; als je de krant op maandagochtend even doorleest, begrijp je dat Tom eigenlijk al niet meer aan de start in Utrecht hoeft te verschijnen om de gele trui te dragen op het podium op de Champs Elysées.

Meer op SanteLOGie

2 Reacties op “Twee Limburgers wereldkampioen”

  • Guido:

    Ja, je moet toch wat als je niet, zoals Eindhoven, over ‘de mooiste man ter wereld’ beschikt. Nieuws wordt steeds meer gemáákt in plaats van opgezocht. Die Dumoulin zal best een talentvolle wielrenner zijn, maar Max Verstappen heeft tot dusver als voornaamste verdiensten dat-ie ‘de zoon van’ is en slechts 17 jaar. Van de hoge verwachtingen jegens hem heeft hij tot dusver nauwelijks iets waar gemaakt. De regionale kranten van (tegenwoordig) de Vlaming Van Thillo voeren een peperdure campagne, sinds ze tot ’n soort stamppot zijn verwerkt met o.m. binnen- en buitenlands nieuws tot één onoverzichtelijke brij en een zaterdagse ‘magazine’ – ach gottegot – van trivia en andere overbodige rommel. Van de eigenheid, die toch het kenmerk van de streekkrant moet zijn is geen spaan heel gelaten. Als ze daarmee de jongeren willen bereiken, zouden ze eens moeten beginnen met de meeste verhalen tot minstens de helft bekorten en het zogenaamde overlezen vanaf de voorpagina tot een minimum beperken. En vooral de stuff moeten vergeten, die daags tevoren al uit en te na op internet en de snellere elektronische media is uitgekauwd, om niet te zeggen -gekotst.
    Met het opheffen van De Persdienst – net enkele jaren redelijk goed bezig – en het overhevelen van haar productie naar haring- en oliebollentester AD, is het paard pas echt achter de wagen gespannen.

Reageer