Wie is online
6 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2015
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Even afrekenen heren

Een iel mannetje met rare witte beentjes op blote voeten en met een slaapmasker op tussen twee boomlange politiemannen op de oprit van een doorsnee doorzonwoning in de Limburgse plaats Nieuwstadt,beeld uit een video die herhaaldelijk te zien was in journaals: dit is de geweldenaar die de motorclub aanvoert: Harrie Ramakers, de president, is gisteren in alle vroegte van zijn bed gelicht – zelfs in bed heeft hij een T-shirt aan met het logo van zijn motorclub.
Meer op SanteLOGie

3 Reacties op “Even afrekenen heren”

 • peter stiekema:

  Het woord is aan (wie kent dat nog?)

  De FIFA:

  Abgeblattert

  • ‘Het woord is aan…’ is een rond 1960 (!) onder het hoofdredacteurschap van Jan Oyen bij het Brabants Dagblad en de Nieuwe Eindhovense Krant/Oost-Brabant, toen nog uitgegeven door het Bossche Teulingsconcern, in het leven geroepen rubriekje, waarin met een enkel woord op de voorpagina werd gereageerd op de actualiteit. Het Eindhovens Dagblad, waarin rond 1970 genoemde Eindhovense kranten zijn opgegaan, heeft deze in de aard nogal paternalistische rubriek (de krant verwaardigt zich, als een schoolfrik voor de klas, iemand het woord te gunnen) tot voor enkele weken gehandhaafd.
   Tijdens mijn vakantie, de afgelopen veertien dagen, is tot mijn verrassing het ED totaal gerestyled, wat te maken heeft met het incorporeren in het Belgisch-Nederlandse concern dat onder meer ook de Volkskrant en het AD uitgeeft. Ik moet de veranderingen nog onderzoeken, maar uit een eerste blik valt op te maken, dat ‘Het woord is aan’ is verdwenen.

 • ‘Het woord is aan’ is nu – god betere het – toch weer opgedoken: op pagina 2 van het ED. Overigens, zoals al jaren het geval was, zonder het lidwoord (Het), wat een een taalkundige blunder is, want het is met lidwoord een standaarduitdrukking.

Reageer