Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pietjes

hoofdluisEr heerst een hoofdluizenplaag onder de scholieren. Vooral moeilijk te bestrijden omdat er min of meer een taboe op rust. Wie heeft er nou luizen? Ik heb een nonnenschool gekend met de naam Luciaschool, die dan ook prompt luusjesschool werd genoemd. Heerste er een luizenplaag, dan kon het niet aan de nonnen liggen, want die waren immers kaal onder hun kap (althans behoorden dat te zijn).

Wie hebben er het meeste last van, van die luizen? Precies, de meiden met hun lange haar. Ik zie ze dagelijks naar school fietsen, kaarsrecht, allemaal met hetzelfde lange haar. Dat moet zo. Net als die groentebak boven het voorwiel.
Meer op Manieren

(Gesproken column Omroep Best, o.m. 18.03.15, 18:10 uur.)

2 Reacties op “Pietjes”

  • Edward Giebeling:

    In Belgie doet men niet zo moeilijk. Een eeuwenoude degelijke aanpak. Men smeert alle haren en hoofdhuid grondig in met mayonaise. Een plastic douche kapje eroverheen gedurende 2 uren. En dan goed uitwassen. Luizen houden niet van verstikking door olien en vet. Opgelost, de praat niet waard……

Reageer