Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Boek: ‘Groot Breda in 55 verhalen’

Op 8 november presenteert de journalist/schrijver Rinie Maas in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers (uitgever) in Ginneken zijn twintigste boek over Breda en omgeving: ‘Groot Breda in 55 verhalen’.

 

 

Uit de aankondiging:Knipsel

Rinie Maas is een bewonderaar van Henri t’ Sas, chroniqueur van Breda van het laatste kwart van de negentiende eeuw tot in de jaren zestig van de vorige. Volgens hem kan hij diens ‘documentatie’ niet missen.

Maas schrijft deze website:

Zonder het werk van Henri  t’Sas ontbeerde ons volledig een inzicht in 19e eeuws Breda. En een kijk daarop daarna tot de jaren vijftig van de vorige eeuw zoals we dat we nu hebben. Historici zien dat niet. (…)

Als kind dat nog niet kon lezen maakte ik kennis met Henri t’ Sas. Mijn moeder las bij de kachel (platte buis) de krant en lachte hardop.

– Ge leest zeker weer iets van t’Sas?, informeerde mijn vader.

– Ja, hij schrijft hier dat ie op een keer in de Gampelstraat op de fiets een koffiepot naar z’n hoofd kreeg.

(…)

Als redacteur van Het Stadsblad (17 jaar) en van Dagblad De Stem (15 jaar, direct na de mulo St. Antoine) ) bleef het me bij.

Echte waardering kreeg ik voor Henri t’ Sas toen mijn historische verhalen in Breda, na 25 jaar hoofdambtenaar welstand en stedenbouw, snel (grote) waardering kregen en in vele uitgaven werden gebundeld.

Daarin ontbreekt t’ Sas zelden, althans wat mijn Bredaboeken betreft.

Lees ook: De Bredase verhalen van Henri t’ Sas

Reageer