Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2014
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zorggroep scherper op veiligheid

Insluip-perikelen appartementsgebouw in Best

Archipel Zorggroep heeft het personeel opnieuw veiligheidsinstructies gegeven, na een geraffineerde poging een 87-jarige bewoner van een appartementsgebouw in Best van zijn pinpas te beroven. Het probleem zit in automatische deuropeners die de deuren zeven seconden laten openstaan, waardoor misbruik mogelijk is.

 

De poging tot beroving deed zich begin augustus voor. Twee jongens en een meid keken in een  Plus supermarkt de pincode af, toen de man daar betaalde. Zij volgden hun slachtoffer, die met de automatische deuropener de flat binnenging. Normaal let hij er altijd op dat de deur gesloten is, voordat hij de lift in stapt. Dat duurt namelijk zeven seconden. Maar nu had hij ‘hoge plasnood’. Het drietal heeft daarvan geprofiteerd.

Ze belden, eenmaal binnen het gebouw, bij de bejaarde man aan en probeerden een of andere babbeltruc (‘Ik dacht dat het Getuigen van Jehova waren, of zoiets.’). Op een gegeven moment hield de meid een map onder de kin van de man, kennelijk om stiekem het pasje uit het borstzakje van zijn shirt te grissen. Zover heeft de bewoner het niet laten komen. Hij wist de overvallers met veel verbaal geweld te verjagen.

De politie heeft de zaak in behandeling en de eigenaar van de supermarkt heeft onmiddellijk afschermende kaarten waarop een waarschuwing op de pinautomaten laten plaatsen.

In het appartementsgebouw wonen meer hulpbehoevende ouderen. Omdat herhaaldelijk is geconstateerd dat medewerkers van de Zorggroep  in de haast wel eens vergeten, het sluiten van de hoofddeur af te wachten (er zijn er drie in dat gebouw) is de regiodirectie van Archipel gevraagd, te bevorderen dat hier beter op wordt gelet.

Directeur Chantal Beks van Archipel Thuis in Eindhoven heeft positief op dit verzoek gereageerd: ‘Wij kennen de situatie met de deuren binnen het complex. Onze medewerkers ook. Onze medewerkers zijn opnieuw geattendeerd op de mogelijke risico’s.’

Reageer