Wie is online
0 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2014
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Even een signaal afgeven

onkruid
Ook hier aan Heivelden Zuid is de staat van onderhoud wel een signaaltje waard.


De nieuwe Bestse wethouder van ruimtelijke ontwikkeling Marc van Schuppen is bezig zich te profileren. Deze week zei hij tegen de krant dat hij het signaal, in een ‘open brief’ afgegeven door bewoners van de wijk-in-aanbouw Dijkstraten over zand, rommel onkruid en andere ongerechtigheden, zou oppakken. Het Eindhovens Dagblad was er op afgegaan en had er een groot verhaal met foto van de klagers, wonende aan de Kloofbeitel (!), van gemaakt.  Als je het mij vraagt, of desnoods zeg ik het ook ongevraagd: ik vind die lui maar een stelletje zeurpieten.

 

Ja, het is waar, in een onaffe wijk wonen is niet altijd even prettig. De bestrating is ‘voorlopig’ (wat vaak met een waarschuwingsbord wordt aangegeven) de nog onbebouwde stukken grond liggen er haveloos bij en het zand stuift, het onkruid tiert welig, auto’s zakken half in de modder en worden vies. Enfin vul zelf maar aan. De klagende pioniers in Dijkstraten vinden dat het wel heel erg lang duurt en – wat wellicht erger is – ze denken dat het nóg langer zal duren omdat de situatie niet bepaald uitnodigend zou voor aspirant kopers/bouwers.

Dat laatste vind ik regelrechte flauwekul. Alsof potentiële gegadigden niet zouden snappen dat je een woonwijk tegenwoordig niet meer zo snel uit de grond stampt dan pakweg tien jaar geleden. En alsof ze niet op Best af zouden komen omdat hier op bouwgebied juist wèl wat gebeurt.

Zo weet ik trouwens nog wel wat te signaleren. Langs Heivelden Zuid ligt een trottoir dat naar een in september te openen gezondheidscentrum, met medische praktijken en een apotheek (gevestigd in De Tamboerije, achtergrond foto) voert. Dat voetpad zou tegen die tijd best een opknapbeurt kunnen krijgen. Omdat er verder alleen maar een vijver ligt en er geen huispercelen op uit komen, heeft ‘groenonderhoud’ het er maar bij laten zitten. Kan gebeuren, ook in een vijftien jaar oude wijk als Heivelden.

Reageer