Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2014
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Muziekonderwijs via CultuurSpoor start 15 sept.


De muziekschool aan de J.P. Coenstraat in Best.


De nieuwe Stichting Cultuurspoor waarin Bibliotheek Best en Educatief Centrum De Wig zijn samengegaan, gaat nu ook het muziek- en dansonderwijs in Best verzorgen. Het ligt in de bedoeling om op 15 september 2014 met het muziek- en dansonderwijs te starten. Voorlopig zal dat plaats vinden in de bestaande muziekschool aan de J.P. Coenstraat en/of in alternatieve locaties. Dit staat in een vandaag uitgegeven persbericht van de stichting.

 

 

Onlangs besloot de Raad van de Gemeente Best dat de beschikbare subsidiegelden voor muziekonderwijs onder voorwaarden ter beschikking kunnen worden gesteld. Om een start te kunnen maken en om het muziekonderwijs voor langere tijd vorm te kunnen geven stelde de Raad € 75.000,00 ter beschikking, naast de reguliere subsidies.

Cultuurspoor wil starten met het muziek- en dansonderwijs zoveel als mogelijk in de geest van wat de docenten en leerlingen gewend waren. Het primaire doel is om in het muziek- en dansonderwijs continuïteit te waarborgen met name voor de leerlingen. Voor de ondersteuning van de organisatie en het opstellen van een plan voor de lange termijn wordt interim-management van ACTA-Advies uit Amersfoort ingehuurd en zal worden samengewerkt met de Bestse particuliere aanbieders van muziekonderwijs..

Het ligt in de bedoeling om op 15 september 2014 met het muziek- en dansonderwijs te starten. Voorlopig zal dat plaats vinden in de bestaande muziekschool aan de J.P. Coenstraat en/of in alternatieve locaties. Hoe lang hangt af van de plannen rondom de huisvesting van CultuurSpoor in het centrum van Best. De her- inschrijving van bestaande leerlingen en van nieuwe leerlingen is inmiddels gestart. De cursusmarkt die CultuurSpoor op zaterdag 6 september organiseert is tevens de sluitingsdatum voor de inschrijvingen.

Reageer