Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2014
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Muziek- en dansonderwijs Best op de schop

muziekschool
Het muziek- en dansinstituut Pulz aan de J.P. Coenstraat in Best.


De gemeenteraad van Best staat voor een ingewikkelde keuze waar het gaat over de toekomst van het muziek- en dansonderwijs. De bestaande regeling, een gesubsidieerde instelling onder de naam Pulz (voorheen muziek- en dansinstituut), gevestigd in een eigen gebouw aan de J.P. Coenstraat, zou onder de huidige financieel-economische omstandigheden niet langer zijn te handhaven en ook het ‘zomaar onderbrengen’ van deze instelling in het nieuwe samenwerkingsverband CultuurSpoor lijkt een heikele opgave.

 

 

In de gedachtenvorming over de toekomst van deze tak van culturele vorming speelt ook mee het in de loop der jaren ontstaan van enkele particuliere initiatieven/ondernemingen in Best en in de regio Eindhoven, die het door de overheid steunen van Pulz zien als oneerlijke concurrentie. In het overwegen van een nieuwe opzet speelt het inschakelen van deze particuliere ‘muziekscholen’ dan ook nadrukkelijk mee. Docenten van Pulz zouden daarbij een nieuwe kans kunnen krijgen.

Basisonderwijs

Daarnaast is er de mogelijkheid, muziek en dans, te incorporeren in de culturele educatie op de basisscholen. CultuurSpoor, onlangs geïnitieerd als een ‘culturele hotspot’ in het centrum van Best, is in dit verhaal nog steeds niet buiten beeld, maar het college van Burgemeester en Wethouders van Best laten er weinig twijfel over bestaan, dat deze optie niet het meest voor de hand liggend vinden. Deelt de gemeenteraad op 10 juli dit gevoelen, dan is vestiging van dit samenwerkingsverband (met bibliotheek en educatief centrum De Wig) in het gebouw van de Boerenleenbank niet meer aan de orde. Vandaar de alarmerende kop in het Eindhovens Dagblad van 14 juni Bom onder CultuurSpoor.

Drie opties

In een notitie, opgesteld door het vorige college (maar dus door het nieuwe onderschreven) worden drie zogenaamde scenario’s – met varianten – voor de toekomst van het muziek- en dansonderwijs gepresenteerd . Het gaat erom, het scenario te kiezen, waarbij het muziek- en dansonderwijs voor zoveel mogelijk kinderen tot 18 jaar tegen zo laag mogelijk tarief is gewaarborgd.

De notitie zal op dinsdagavond 24 juni (19:30-21:30) worden toegelicht en bediscussieerd in een openbare Raadsavond. Maximaal 6 burgers zullen telkens 5 minuten gebruik mogen maken van het inspreekrecht. Het ziet er naar uit dat daar inderdaad maximaal gebruik van zal worden gemaakt, mede gezien de omstreden gang van zaken rond het huidige Pulz, dat op de rand van faillissement staat.

Meer info op gemeentebest.nl

Reageer