Wie is online
32 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Antoine Bodar en de corebusiness van de r.-k. kerk

bodar
Is dit Antoine Bodar, bekend r.-k. priester, voor het raam van de paus? Het lijkt er op de foto die zijn website siert wel sterk op. Volgens de rubriek Ketter en Geest van het humanistische radioprogramma OBALive (geluidsbestand in mp3) zou Bodar dezer dagen zijn voorkeur hebben uitgesproken voor paus Benedictus boven Franciscus.

 

Ik heb hier op die website (artikelen, preken, actualiteiten) vergeefs naar gezocht. Maar Max Pam, verzorger van de rubriek ‘die voor goddelozen, humanisten en atheïsten van belang is’ signaleerde dat Bodar zijnn neus ophaalt voor ‘paus Franciscus in zijn oude auto’ ZH zou zich volgens de Bekende Priester hiermee schuldig maken aan ‘symboolpolitiek’. Waarop Pam fijntjes opmerkte dat symboolpolitiek toch zoiets als de corebusiness van de R.K. Kerk is.

Een reactie op “Antoine Bodar en de corebusiness van de r.-k. kerk”

  • Guido:

    Van een schoonzoon hoor ik dat Bodar zijn opvatting over paus Fransciscus heeft geventileerd bij Pauw en Witteman, waar hij regelmatig verschijnt. Mogelijk heeft Max Pam dat in die radiouitzending wel vermeld, maar dat heb ik dan gemist. Opvallende constatering: Ze (P&W) gingen er niet op in. Ach ja, die verkeren in hun nadagen.

Reageer