Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2014
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Erfgoed

restant_pandje_boelaars‘Dorps wonen met een stads karakter’, typisch de taal van makelaars en projectontwikkelaars in Best. Meestal slaat het nergens op. Zoals halverwege de vorige eeuw, toen zowat elke koopwoning die er werd gebouwd, al maakte ze deel uit van een rij(tje), als herenhuis werd aangeprezen. Trouwens, dorps? Ooit sprak de gemeenteraad uit dat Best zijn dorpse karakter moest behouden. Daar is dus tot nu toe – bij alles wat er de hoogte in schiet – niks van terecht gekomen.

 

 

Enkele jaren geleden werd een van de markantste kleine dorpswoningen aan de Hoofdstraat gesloopt. ‘Pandje Boelaars’. Er kwam een kledingwinkel voor in de plaats, met een aanbod van duizend in een dozijn trouwens. Zeggen vrouwen en die kunnen het weten.

Maar er is erfgoed bewaard! Echt waar, namelijk de eerste steen van pandje Boelaars. Ze zit in een stukje blinde muur, achter een hek. Zou er nog wat achter zitten? Een pot met as of zo? Als bijdrage tot de rouwverwerking.

Reageer