Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Lokalo’s

De lokale partijen fungeren als een electorale vluchtheuvel, bij de afkeer van de landelijke politiek, zegt politicoloog André Krouwel van de VU vandaag in het verkiezingsbijlage van het Eindhovens Dagblad.  Ik heb het niet zo op politicologen begrepen, maar op dit punt zou Krouwel wel eens gelijk kunnen hebben, zij het dat iedereen het zou kunnen bedenken. Minder onder indruk ben ik van zijn bewering dat de gemiddelde stemmer op een lokale partij ouder en minder hoog opgeleid zou zijn. ‘En vaak rechtser’. Blijkt uit onderzoek. O, onderzoek. Nee, daarvoor is het verschijnsel lokale partij te divers.

Meer op Manieren

Een reactie op “Lokalo’s”

  • De onvrede met de landelijke politiek kan ik begrijpen. Ook als oorzaak van een kiezersvlucht naar lokale partijen. Toch zit hier een addertje onder het gras. Partijcontacten door de drie bestuurslagen (rijk-provincie-gemeente) kunnen belangrijk zijn als een gemeente iets wil bereiken. Zo zou het de gemeente Best zonder landelijke en provinciale partijpolitieke contacten nooit zijn gelukt de A2 en het spoor naar beneden te krijgen. Regelmatig werden wij, plaatselijke vertegenwoordigers van landelijke partijen, door onze lokale collega’s gevraagd om iets bij provincie of rijk te bepleiten in het voordeel van onze gemeente.

Reageer