Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

‘Gemeenten nemen groot risico met Windows XP’

winxpLokale overheden lopen na 8 april grote risico’s door het voortgaande gebruik van Windows XP. Veel gemeenten moeten de overstap naar een ander besturingssysteem nog maken, schrijft de gespecialiseerde website Computerworld. Ook de innovatieve gemeente Eindhoven is nog volledig afhankelijk van Windows XP. Het gaat hier om ongeveer 2500 werkplekken. "We weten dat het onderhoud hierop eindigt en zijn op dit moment bezig met een migratie naar Windows 8", laten de medewerkers van het Perscentrum van de gemeente aan Computerworld weten.

 

Duizenden overheids-PC’s gebruiken nog Windows XP als besturingsprogramma nadat Microsoft per 8 april de ondersteuning van dat besturingssysteem schrapt. Vanaf dat moment worden onder meer alle kritieke gaten in het systeem niet meer gepatcht door Microsoft en hebben aanvallers vrij spel.

Meer op Computerworld

Zie ook: Rijk vraagt Microsoft om hulp

Reageer