Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2013
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

‘Manhatan’ van Ruggenberg wordt film

manhatanManhatan, de derde historische jeugdroman van Rob Ruggenberg, wordt een Nederlandse speelfilm. De schrijver heeft het contract vandaag getekend, maar hij mag er nog niet over uitweiden. Het is de bedoeling dat de film in december 2015 haar première beleeft.

Het boek gaat over het begin van New York, toen nog Nieuw Amsterdam geheten en behandelt onder meer de relatie tussen de Nederlanders en de oorspronkelijk, indiaanse bevolking aan de oostkust van Amerika.

Manhatan is bekroond met onder meer de Publieksprijs van de Kinderboekenwinkels.

Rob Ruggenberg heeft inmiddels al vijf jeugdromans op zijn naam staan. Onlangs verscheen, als steeds bij Querido, De Boogschutter van Hirado, dat in het zeventiende-eeuwse Japan speelt. Ook dit boek is uitstekend ontvangen.

Ruggenberg.nl

3 Reacties op “‘Manhatan’ van Ruggenberg wordt film”

 • Joop:

  Dit zou wel eens een reusachtig succes kunnen worden.
  Ben heel nieuwsgierig.

 • lot:

  komt de film er echt er is nog hlrmaal geen trailer and nergens word er over gesproken zijn ze al begonnen met filmen

 • Rob:

  Sorry, Lot, ik mag er officieel nog steeds niet over praten, het geld is er namelijk nog niet. Het gaat om vele miljoenen. Kerstmis 2015 gaat sowieso niet lukken. Ik weet dat de producenten er achter de schermen hard mee bezig zijn. Er is goede hoop dat het gaat gebeuren – maar wanneer?

Reageer