Wie is online
15 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Computers voor kinderen die het moeilijk hebben

tweakersactie

 

Opmerkelijke actie van de website Tweakers: oude hardware van computeraars inzamelen en opknappen voor kinderen die het moeilijk hebben. Dat heeft tot in dit weekeinde al 94 complete computersystemen opgeleverd, waarmee kinderen straks huiswerk kunnen maken, internetten en spelen.

 

Tweakers, dat zijn vijftienjarig bestaan (ze noemen het ‘kristallen jubileum’) viert, haakt hiermee in op de activiteiten van de Stichting Leergeld. Deze organisatie voert het motto: ‘Alle kinderen  mogen meedoen – Want nu meedoen is straks meetellen.’

Volgens Tweakers leven er in Nederland meer dan 400.000 kinderen in een situatie waarin er dagelijks spanning is over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Deze kinderen kunnen niet naar een sport, gaan niet mee op schoolreisje en hebben geen computer.

Tweakers is een meermalen bekroonde informatieve website die zich richt tot  mensen, die meer dan ‘eindgebruikers’ van een computer zijn, zelf hun systemen bouwen, aanpassen (‘tweaken’) en onderhouden.

Een reactie op “Computers voor kinderen die het moeilijk hebben”

Reageer