Wie is online
20 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2013
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Drinkwater Best ‘tamelijk hard’

Het drinkwater dat in Best wordt gedistribueerd (door Brabant Water) is ‘tamelijk hard’. Dat beweert althans de leverancier van waterontharders AquaCell. Volgens de website van deze ondernemer zit Best wat het kalkgehalte betreft op de grens van ‘tamelijk hard’ en ‘behoorlijk hard’. Ik zou zeggen: onbehoorlijk hard. 😉

waterkraan

 

 

Er is volgens AquaCell geen onafhankelijk instituut in Nederland dat de waterhardheid meet. ‘We zijn aangewezen op de opgaven van de waterleidingmaatschappijen. Het kan gebeuren dat een waarde voor een bepaalde plaats verbeterd is, zonder dat de informatie daarover duidelijk is doorgekomen. Dat voorbehoud moeten we maken. Overigens komt het ook voor dat waarden verslechteren zonder dat een maatschappij dat meldt.’

aquacell-waterontharder.nl

Brabant Water over (ont)hard water

Een reactie op “Drinkwater Best ‘tamelijk hard’”

  • Joop:

    De hardheid van ons water in Budel is volgens de tabel 10,4.
    Dat is harder dan in Best en we merken het aan de (moeilijk weg te poetsen) aanslag op de ruiten aan de achterkant van het huis.
    In huis (badkamer en zo) merken we er niet zo veel van. En we gebruiken schapenmelkzeep, dus dat schuimt toch wel.
    Nou ja, voorlopig hoeft er niet gesproeid te worden :=)

Reageer