Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2013
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Achterom kijken 10

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961). Meer info hierover. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken.
© Guido t’ Sas.

Wereldberoemd in Nederland, ca. 1960politiecordon_tom_manders_a

Tom Manders (1921-1972) was een tekenaar, decorontwerper en komiek die in de jaren vijftig opeens ‘wereldberoemd in Nederland’ werd als de vagebond Dorus. Vooral nadat hij door de VARA naar de televisie werd gehaald. Hij werd BN-er avant la lettre.

Rond 1960 had de Leeuwarder politie de grootste moeite, het publiek in bedwang te houden, toen hij met een stormram een middenstandsfestijn in het Beursgebouw opende. Let ook op de menigte op het balkon van het toenmalige Hotel Amicitia.

Bijgaande foto toont Dorus, terwijl hij met behulp van het plaatselijk muziekkorps de deur van de Beurs ‘open ramt’.Tom-Manders_Dorus001 Manders mag dan zo goed als vergeten zijn, z’n (vermoedelijk) live uitgezonden act met een jongetje dat onder luide bijval van het publiek gedurende niet minder dan twee minuten (en dat is lang, hoor) Poessie Mauw zingt trekt op YouTube nog steeds enthousiaste kijkers.

Tom Manders op Wikipedia

Reageer