Wie is online
0 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2013
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vernietiging van toestemming voor Hospice Best lijkt ‘uitstel van executie’

De bestuursrechter in Den Bosch heeft een besluit van de gemeente Best tot het verlenen van toestemming aan de Stichting Bijna Thuis Huis tot het vestigen van een eenpersoons hospice in het appartementencomplex Op ’t Heerbeeck vernietigd. De rechter is hiermee tegemoet gekomen aan de bezwaren van de bewonersvereniging van het complex, maar de gronden waarop deze uitspraak is gedaan geven te denken dat hier waarschijnlijk sprake is van ‘uitstel van executie’.

 

De gemeente Best kan namelijk een nieuw, op de kritische punten gecorrigeerd besluit nemen en dan zou er ‘een nieuwe zaak’ kunnen ontstaan. Deze werkwijze ligt meer voor de hand dan een beroepsprocedure bij de Raad van State, die ook tot de mogelijkheden behoort.
Uit de uitspraak van de rechter, mr. D.J. De Lange, die gisteren is gepubliceerd, blijkt dat de nazarethstraat34_googlemapsgemeente heeft gefaald op het punt van de parkeervoorzieningen.


Nazareth 34, het appartement waarom het gaat, volgens Google Street View.


Weliswaar plant zij drie parkeerplaatsen op het eigen terrein van de hospice, maar ze heeft dat nergens zodanig vastgelegd dat zij aan dat voornemen kan worden gehouden.

Uitspraak rechter 18 juli 2013

Tussenuitspraak 25 april 2013

2 Reacties op “Vernietiging van toestemming voor Hospice Best lijkt ‘uitstel van executie’”

  • Ger van der Heijden:

    Een hospice dat uitstel van executie genereert vind ik een hilarische kop. Volgens mij wacht je op de dood daar zonder geholpen te willen worden.

  • Executie betekent uitvoering. De associatie met het hospice (en daardoor met de dood) ligt voor de hand, maar het uitstel is niet door de initiatiefnemers of de bezwaarmakers gegenereerd, maar door de rechter.

Reageer