Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2012
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

‘Culturele Hotspot Best financieel onhaalbaar’

culturele_hotspot_idee
Het complex aan de Raadhuisstraat, waar de drie instellingen in willen gaan samenwerken.


Gedeeltelijke fusie van de Bestse Bibliotheek, het centrum voor kunsteducatie Pulz en Educatief centrum De Wig, samen te brengen in een gebouwencomplex aan de Raadhuisstraat (bibliotheek en gebouw Rabobank), de zogenaamde Culturele Hotspot, is momenteel financieel onhaalbaar. Dat heeft het college van B en W vandaag tot hun teleurstelling aan de drie partners – die zelf initiatiefnemers zijn – en aan de gemeenteraad meegedeeld.

 

Nog geen einde verhaal?

cultureel_trio
In een persbericht van de gemeente staat: Uit een door een extern bureau uitgevoerd haalbaarheidsonderzoek blijkt onder meer dat het financiële risico voor de gemeente groot is en de exploitatielasten voor de gebruikers toenemen. Formeel luidt het voorstel aan de raad, ‘geen medewerking te verlenen aan aan het verwezenlijken van de Culturele Hotspot’.

Ingrid van Beek, als directeur van de bibliotheek een van de initiatiefnemers, reageert: ‘We gaan aan de slag met een stuk voor de raad en spreken maandag 26 november in bij de commissie. Ze houden ons bezig maar we blijven strijden!’

Download raadsvoorstel voor 10 december, op 26 november te bespreken in de Commissie Inwoners en Samenleving (*.pdf-document).

Download brief drie instellingen aan gemeenteraad (*doc)

Een reactie op “‘Culturele Hotspot Best financieel onhaalbaar’”

  • Ongelofelijk, dat een bijna fusie van drie instellingen en samenkomst in één gebouw, niet voordeliger is dan de huidige ´verdeelde´ situatie (inclusief infrastructuur). Vreest de gemeente leegstand van twee gebouwen? Ik veroorloof mij trouwens de pesterige opmerking, die altijd bij het afknijpen van cultuur wordt gemaakt: voor sportaccommodaties is, ook in Best, altijd alles financieel haalbaar (zie kunstgras + nieuwe kleedhokken Wilhelmina Boys). Hoe is ’t eigenlijk met ’t Tejaterke?

Reageer