Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2012
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Spits afgebeten

spits_obama Hoe kon het gratis treinblad Spits vanmorgen als enige krant in Nederland openen met de overwinning van Obama? Dat stond de timeline toch niet toe? Heel eenvoudig, door, zoals alle ochtendbladen, alles in het midden te laten, maar dat op een geraffineerde manier te verdoezelen. Met de hartelijke medewerking van ex-VS-correspondent Charles Groenhuijsen, als freelancer overal voor te porren.

Zelfs ondergetekende, die zich beroepslezer kan noemen, trapte er aanvankelijk vierkant in. ‘Obama wint nét en blijft nog 4 jaar president.’ Totdat mijn oog viel op de banner bovenaan de voorpagina: ‘Bij winst Romney, sla de krant om.’

Journalistiek gezien, was de hoofdkop natuurlijk al ‘n twijfelgeval: ‘Amerika blijft hopen.’ Ja, ik doe er ‘n hoop bij.

DMorgen Of de gemiddelde Europeaan wel zo geweldig geïnteresseerd is in de Amerikaanse verkiezingsstrijd valt nog nader te onderzoeken. Menigeen kent inmiddels het filmpje, waarop een Amerikaanse kleuter hartverscheurend staat te huilen om die onophoudelijke poespas. Het neemt niet weg dat de media zich uitputten in het geven van nieuws en achtergronden.

De Vlaamse kwaliteitskrant De Morgen dacht haar lezers te verrassen met een ’s nachts bijgewerkte elektronische versie van de papieren krant met 5 aangepaste pagina’s.  De redactie werkte de hele nacht door aan deze digitale bladzijden, die vanmorgen om 6 uur beschikbaar waren.

Reageer