Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2012
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

‘Welzijn’ dringt bij Bestse raad aan op zekerheid over buurthuis Vlinderhei

buurthuis_vlinderhei In een vandaag aangeboden brief aan de gemeenteraad van Best, heeft de Stichting Welzijn Best/Oirschot duidelijkheid gevraagd, over het al dan niet voortbestaan van het <- buurthuis Vlinderhei. De exploitatie vanaf 2013 is afhankelijk van wat daar definitief in de gemeentebegroting voor dat jaar komt te staan. De begrotingsdebatten zijn binnenkort aan de orde.

 

line_dancing_in_vlinderhei

Linedancing in buurthuis Vlinderhei.


Op 3 oktober liet de betrokken wethouder, Theo Reijnders, desgevraagd aan deze website weten, dat door de gemeente alsnog aan een oplossing van het probleem wordt gewerkt. Dit is ‘Welzijn’ door de wethouder in een daarop volgend overleg met ‘Welzijn’ bevestigd.

‘Natuurlijk zijn wij als organisatie, mede namens de groep van gebruikers, blij met zo’n bericht (…) Gelijktijdig blijft er ook bezorgdheid,’ aldus de brief aan de raad. Immers de ‘fatale’ bezuiniging is in het ontwerp voor de gemeentebegroting opgenomen. ‘Daar ligt voor u als gemeenteraad nog een kans om de toekomst voor dit buurthuis veilig te stellen,’ zo schrijft directeur Ton Siroen namens de welzijnsstichting.

Stichting Welzijn is weinig ingenomen met het gegeven dat de wethouder zich begin oktober ‘verrast’ toonde door de berichten over de aanstaande sluiting van Vlinderhei en toen ijlings met zijn mededeling over ‘alternatieve oplossingen’ kwam. Want Reijnders zou van meet af aan op de hoogte zijn geweest van de problematiek.

Gerelateerde berichten en commentaren op deze site.

Reageer