Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2012
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Gemeente Best ontkent (vooralsnog) sluiting buurthuis Vlinderhei

Weliswaar vervalt per 1 januari 2013 de gemeentelijke subsidie voor het buurthuis Vlinderhei (ten dienste van de wijken Heivelden en Heuveleind) maar dat betekent nog niet definitief, dat deze voorziening zal verdwijnen. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente (namens wethouder T. Reijnders)  meegedeeld, mede naar aanleiding van een bericht in het plaatselijk weekblad Groeiend Best, waarin trouwens ook al een geharnast ingezonden stuk is verschenen.

Desgevraagd laat de gemeente weten: ‘Stichting Welzijn Best-Oirschot heeft zich ruim 3 jaar geleden bereid getoond om de exploitatie van buurthuis Vlinderhei op zich te nemen als de gemeente een subsidie zou verlenen. Er is toen afgesproken dat de gemeente een subsidie zou verstrekken voor het opstarten van de exploitatie gedurende een periode van 3 jaar. Het is voor De stichting niet rendabel gebleken. Vervolgens is de subsidie met een half jaar verlengd zodat in die periode nog naar een oplossing kon worden gezocht. Stichting Welzijn Best-Oirschot heeft geconcludeerd dat het voor haar definitief niet haalbaar is om het buurthuis te exploiteren en heeft de organisaties / personen waarmee zij een verplichting had hiervan netjes op de hoogte gesteld. Het gemeentebestuur beraadt zich op dit moment over de ontstane situatie. Het is dus nog niet definitief dat er geen nieuwe invulling aan wordt gegeven.’

Ouderen

De exploitatie van Vlinderhei kan dan een probleem zijn, dat wil niet zeggen dat het niet duidelijk in een behoefte voorziet of dat er weinig gebruik van zou worden gemaakt. Zo is er een biljartclub met 20 leden, die er twee middagen in de week actief is op een van het Oranjefonds gekregen biljart. ‘Waar moeten we daarmee naar toe,’ vraagt een van de initiatiefnemers, Theo van Gerwen, zich af. Andere gebruikers zijn een knutselclub, Linedancers van de KBO (het zijn wel weer de ouderen, die van een eventuele sluiting de dupe zouden worden), een koor en een muziekclub.

Toen in het voorjaar al sprake was van een mogelijke sluiting van het buurthuis, werd nog het feit dat de nabije Antoniusschool wel oren zou hebben naar het onderbrengen van een buitenschoolse opvang in het goed geoutilleerde gebouw, als een bedreiging gezien. Inmiddels zou zijn gebleken dat de school geen interesse meer heeft.

Zie ook: Ook buurthuis De Voeg aan zijden draad

2 Reacties op “Gemeente Best ontkent (vooralsnog) sluiting buurthuis Vlinderhei”

 • Theo van Gerwen:

  Welzijn Best heeft het beheer van de Vlinderhei in opdracht
  en met subsidie van de Gemeente Best. Gemeente stopt de subsidie per 1 Jan. a.s., dus moet
  Welzijn Best afhaken wegens gebrek aan geld. De vraag is dan, wie sluit de Vlinderhei, de gemeente of Welzijn.
  Dit spelletje heet toch Zwartepieten?!

 • Theo van Gerwen:

  Het gemeentebestuur moet zich ervan bewust zijn dat zij ook een
  sociaal-maatschappelijke plicht heeft ten aanzien van de bewoners van
  de wijken Heivelden en Heuveleind.

Reageer