Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2012
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Best heeft nu ook z’n ‘Uitstraling’

 

 

Wie mocht denken dat in deze tijd van digitalisering, e-reading en koekeloeren op je smartphone, de papieren media ten dode zijn opgeschreven, kan ik aantonen dat zulks allerminst het geval is. Bewijs: het verschijnen van het eerste nummer van de elfde editie (na die voor Oirschot, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Eersel, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden, Goirle, Valkenswaard en Waalre) van het tijdschriftje   De Uitstraling voor Best. Dat verkleinwoord is geenszins kleinerend bedoeld; het blad heeft een paginagrootte van 17×24 cm.

 

 

 

Het gratis boekje is hier vanmorgen door iemand die de Oirschotse editie al meermalen had bekeken, met enthousiasme ontvangen. Inclusief de volgende motivatie: ‘Wat ik vanaf papier kan lezen, neem ik niet vanaf het beeldscherm tot me. Dat scherm vermoeit me.’  Het neemt niet weg, dat ontwikkelingen in omgekeerde richting wel degelijk ook voortschrijden. Zo signaleerde mijn ‘compagnon’ Sante Brun deze week dat het personeelsblad van de krant waar hij ooit werkte, voortaan uitsluitend in elektronische vorm tot hem zal komen: ‘Toch raar: een bedrijf dat als core business het verkopen van bedrukt papier heeft, schaft een van zijn publicaties op papier af en gaat er online mee verder. Ik zou dat een veeg teken willen noemen.’

Applaus

Er is volop reden, het blad ‘De Uitstraling’, dat om de vier weken zal verschijnen, een hartelijk welkom toe te roepen. Immers het heeft in 12,5 jaar (sinds het verschijnen van de eerste editie in Oirschot) zijn bestaansrecht bewezen en alle initiatieven die bijdragen tot de pluriformiteit van de media in de regio verdienen applaus.

Uit niets blijkt, dat De Uitstraling een hoofdredactie heeft. De uitgever, een BV met dezelfde naam, ondertekent het ‘voorwoord’ met Het Uitstralingsteam. Het wordt volgeschreven ‘door de inwoners voor de inwoners’, waarbij de correspondenten in de gemeenten de eervolle titel van het kloppend hart van De Uitstraling meekrijgen.

En wie betaalt? Zoals dat bij plaatselijke bladen gaat, de adverteerder. Daarbij maakt de uitgever gebruik van het middel advertorial. Adverteerders mogen een ‘redactioneel’ verhaaltje bijleveren. Niks bijzonders, want ook sinds jaar en dag toegepast door de traditionele plaatselijke bladen. Verder wordt van de lezers verwacht dat zij hun plaatselijke correspondenten aanspreken, als zij ergens aandacht aan besteed willen hebben. Wellicht zal De Uitstraling, editie Best, over vier weken meedelen wie dat zijn.

 

Een reactie op “Best heeft nu ook z’n ‘Uitstraling’”

  • Esmee:

    Beste hhBest,

    Wat een leuke recensie over ‘onze’ Uitstraling. Ik schrijf als correspondent geregeld voor dit blad en ben blij dat ‘ons’ imperiumpje uitgebreid mag worden met een leuk en levendig dorp als Best. Positief verrast was ik met je link naar een artikel van Sante Brun, die vroeger in het Zuid-Limburgse, mijn achterbuurman was. Ik heb tijdenlang geen contact met hem gehad. Leuk om te zien dat het goed met hem gaat. Zo zie je maar weer. De wereld is toch klein, en dat allemaal dankzij ‘da buukske’.

Reageer