Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste klus van Anton van Aert in Boxtel

Anton_van_Aert-BoxtelNLAlle inwoners van Boxtel moeten de kans krijgen mee te doen in de maatschappij. Om dit streven kracht bij te zetten, heeft de gemeente Boxtel een aantal maatschappelijke organisaties onder één dak gehuisvest. Sint Ursula is de naam van dit nieuwe centrum voor zorg, welzijn en cultuur. Eén loket waar iedereen terecht kan voor alle vragen. De officiële opening was de laatste klus van wethouder <- Anton van Aert, die per 1 september burgemeester van Best zal zijn.

Dit meldt communicator en organisator Theodoor van Leeuwen op zijn spiksplinternieuwe weblog Leeuwendeel. Ik begrijp hieruit dat Boxtel zijn Sociaal-culturele hotspot heeft. Wat kan Best zich dan beter wensen dan dat zijn nieuwe burgemeester daar spoedig de aldaar nagestreefde culturele hotspot opent?
De inwoners van Best zijn trouwens in de gelegenheid, hun nieuwe burgemeester tijdens een receptie te verwelkomen.

4 Reacties op “Laatste klus van Anton van Aert in Boxtel”

 • Theodoor van LeeuwenBest krijgt een heel actieve, sociaal bewogen, aangename en makkelijk aanspreekbare nieuwe burgemeester: Anton van Aert. Een zeer ervaren bestuurder, die ook nog eens onze regio heel goed kent. Ik kijk ernaar uit, hoe hij de brede kloof tussen Best en Boxtel gaat dichten. Twee gemeentes, direct aan elkaar grenzend en nauwelijks contact. Raar maar waar. Misschien kunnen we van elkaar leren en plezier krijgen dat we buren zijn: al eeeeeeeuwen!

  • Guido:

   Daar zeg je me wat. Over samenwerking met andere gemeenten bestaan in Best de merkwaardigste opvattingen. Zo staan Best en Oirschot, met een afstand tussen de bebouwde kommen van slechts 4 kilometer, als het ware met de ruggen naar elkaar toe. Historisch wel verklaarbaar, trouwens. De frustraties van Best wat dat betreft gaan terug tot diep in de negentiende eeuw, toen het dorp nog Oirschots grondgebied was. Je weet zelf nog wel, Theodoor, hoeveel moeite het je heeft gekost, in Best aandacht te krijgen voor het jaarlijks door jou georganiseerde cultureel topevenement ‘Stabat Mater’ in Oirschot. Het bevorderen van intergemeentelijke samenwerking is inderdaad een van de weinige aandachtsvelden waarop een burgemeester nog veel invloed kan uitoefenen. In dit verband is het voor Van Aert natuurlijk niet zo gemakkelijk om daarbij in de eerste plaats naar zijn ‘roots’ te kijken. 😉 Dat doet niets af aan jouw gelijk.

 • Geweldig, een man die met zo’n goede pers overgedragen wordt, we kijken uit naar zijn komst. Best zit midden in een traject om te komen tot een culturele hotspot. Morgen fase 1 in B&W.

  • Voor wie dit nog niet zou (kon) weten, Ingrid van Beek is directeur van de Bestse bibliotheek.
   Een ervaren bestuurder als Anton van Aert is natuurlijk voor Best mooi meegenomen, maar het lijkt me verstandig hem niet te belasten met ‘te hoge verwachtingen’. Met name het cultuurbeleid in deze gemeente, dat naar mijn gevoel over de hele linie op de schop moet (niet alleen die hotspot) zal het uiterste van het te reconstrueren college vergen.

Reageer