Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Mama België

Door Jos van der Heijden


De regionale zender L1 TV komt in het najaar van 2012 met een nieuwe zesdelige serie L1mburg Helpt. Filmmaker Marijn Poels ging op zoek naar de gedrevenheid en passie van Limburgers in de derde wereld. Hij brengt de twee werelden, die extreem verschillen, wonderlijk dicht bij elkaar. Zondag 9 september is de première in Filmarena Foroxity in Sittard.

mama_belgie_387x259Eén van de programma’s in de serie L1mburg Helpt gaat over de uit Horst afkomstige Theo Dinnissen, voorzitter van de Stichting


<-Mama Belgie begroet kinderen in het arme vissersdorpje Wurung bij Maumere.


Nativitas, die zich samen met zijn vrouw Lies inzet voor Mama België op het Indonesische eiland Flores. Poels reisde met Theo en Lies naar het geografische midden van de Kleine Soenda-eilanden en verfilmde een indrukwekkend verhaal over het werk van de Belgische ontwikkelingswerkster Mama België. Op het achtergebleven eiland steunt Nativitas vanuit Limburg een zestal opvangtehuizen voor weeskinderen.

Filmmaker Poels maakte een bijzonder verslag van zijn bezoek aan Flores. Zie hiervoor: www.l1.nl

De Bestse stichting Harapan steunt i.s.m. Nativitas het werk van Mama België . Op dit moment is er de actie voor de dringend noodzakelijke renovatie van het kindertehuis in Watublapi. Eerder werden door Harapan acties gevoerd voor de inrichting van een werkplaats , de verbetering van de zeewering bij het tehuis Maria Stella Maris en de aanleg van waterzuiveringsinstallaties.

Uw bijdrage voor de renovatie van het kindertehuis in Watublapi kunt u storten op: Rabo 1770.62.266 o.v.v. renovatie.

http://harapan.dse.nl

Reageer