Wie is online
22 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Glasvezel voor heel Best? ‘Echnie’

glasvezel2_307x230De salesmanager van de firma Reggefiber te Eindhoven stuurt de inwoners van Best, die ze enkele jaren geleden heeft aangesloten <- op het glasvezelnet, een brief, waarin hun wordt meegedeeld, dat Reggefiber voornoemd ‘nu ook de overige woningen in Best gaat voorzien van een glasvezelaansluiting’.

Gauw een mailtje met copie van de brief naar iemand gestuurd, die al die jaren met smart op die glasvezel zit te wachten, maar die er naar kon fluiten omdat-ie in de buurtschap Aarle woont, dus in het Bestse buitengebied.

 

Dit is zijn antwoord: Buitengebied doet weer niet mee. Je kunt dat zien door de postcodecheck. Heb het doorgestuurd aan het Bewonersoverleg om te zien wat mogelijk is.

En wij sturen dit bericht voor de volledigheid door naar best@reggefiber.nl Die wordt uitgenodigd, hieronder in het openbaar haar onvolledige voorlichting te completeren. Zijn met z’n allen benieuwd.

4 Reacties op “Glasvezel voor heel Best? ‘Echnie’”

 • Je kan het ook in de brief al zien. Er staat namelijk al in dat het alleen “binnen het aansluitgebied” zal gelden. Dat weet ja als bewoner van het buitengebied al wel genoeg.
  Als de bewoners in het buitengebied serieus zijn in het willen hebben van glasvezel, dan moeten ze massaal aanmelden en dan samen een aanmelding doen. In andere buitengebieden is het namelijk ook al gelukt. IEMAND moet het voortouw nemen!

 • Redactie:

  Reggefiber mailt ons naar aanleiding van dit bericht het volgende:
  Wij danken u voor uw interesse in het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

  Als er in uw woning nog geen aansluiting aanwezig is en u toch graag gebruik wilt maken van diensten over het glasvezelnetwerk, dan kunt u een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren.

  Bij een serviceprovider kunt u zo’n haalbaarheidsonderzoek opstarten. Daarbij wordt er onderzocht wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het aansluiten van uw woning op het glasvezelnetwerk. U ontvangt dan van de serviceprovider een offerte. Wij adviseren u om deze aanvraag telefonisch te laten verlopen bij een serviceprovider van uw keuze, aangezien het in veel gevallen nog niet mogelijk is om dit via internet te laten verlopen.

  Een overzicht van de diverse serviceproviders kunt u vinden op http://www.eindelijkglasvezel.nl

  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Abigail Brouwer
  Medewerker Customer Service

 • Dat is een aantal jaren geleden ook al eens aan de orde geweest met de Centrale Antenne. Toen hebben we als gemeentebestuur gekozen voor een totale aanleg gedeeld door het aantal huizen. Iedereen betaalde hetzelfde ook al betekende dat de bewoners in de bebouwde kom marginaal duurder uit waren. Aan de andere kant kregen de bewoners van het buitengebied centrale antenne tegen een redelijke prijs. Bij de vorige campagne voor glasvezel in Best heeft het gemeentebestuur een dergelijke constructie bij Reggefiber niet afgedwongen. Nu lijkt het er op dat het te laat is.

  (Jan van Beerendonk is oud-wethouder van de gemeente Best, redactie.)

Reageer