Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Oud-PvdAraadslid Vic Kerkhoff meldt zich als onafhankelijk wethouderskandidaat in Best

kerkhoffVic Kerkhoff, wethouder in Best in de vorige zittingsperiode en tot voor kort fractievoorzitter van de PvdA, verlaat
(na 50 jaar lidmaatschap) zijn partij en stelt zich als ‘onafhankelijk kandidaat’ beschikbaar voor de wethoudersvakature die is ontstaan door het
vertrek van de D66-wethouder. Dat meldt het Eindhovens Dagblad vandaag op zijn website.

Kerkhoff maakt geen deel meer uit van de Bestse gemeenteraad. Volgens de Gemeentewet, zoals aangepast per 14 februari 1992, hoeft dat geen beletsel te zijn voor zijn benoeming. De raad kan in meerderheid hiertoe besluiten.
Geheel onwaarschijnlijk is dat niet in de Bestse situatie. De herformatie van het college van B en W, met handhaving van de zittende wethouders van CDA en VVD, verkeert er door allerlei politieke verwikkelingen in een impasse.

In een eerder stadium heeft Vic Kerkhoff, toen nog lid zijnde van de PvdA, te kennen gegeven, niet beschikbaar te zijn voor een wethouderschap.

Reageer