Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->


Instagram

Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
februari 2012
Z M D W D V Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Landelijke actie tegen pesten

Vandaag gaat de landelijke actie HeldenMoed van de StichtingTegenZinloosGeweld van start. De komende twee maanden kunnen alle basisschoolleerlingen zelf actief iets tegen pesten doen. En daar een reisje naar het vernieuwde Madurodam mee winnen.

Pesten is volgens de initiatiefnemers een groot probleem dat aandacht verdient. In Nederland zijn er wekelijks ongeveer 330.000 kinderen het slachtoffer van pesten; 1 op de 5 kinderen wordt gepest.. Dit soms met zeer zware gevolgen. De jongere en fysiek zwakkere leerlingen worden het meest gepest. Jongens zijn vaker slachtoffer van openlijk pesten en kinderen die in een bepaalde periode slachtoffer van pesten zijn, worden een aantal jaren later vaak nog steeds gepest.

De landelijke StichtingTegenZinloosGeweld nodigt kinderen en basisscholen uit om een actie te bedenken om pesten op school meer bespreekbaar te maken en te verminderen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen met een project in de klas, het maken van een poster of kinderen helpen die gepest worden. Wij vinden dat hier moed voor nodig is… HeldenMoed! Scholen en kinderen die de HeldenMoed actie ondersteunen, gaat de stichting belonen. Zo kan een hele schoolklas die met een goed idee tegen pesten komt bijvoorbeeld gratis toegang winnen tot het geheel vernieuwde Madurodam.

Meer info:  www.moed.nl.

Reageer