Wie is online
6 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2012
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Station zonder naam 10 jaar

glasraam_station_best_417x271Het NS-station van Best bestaat binnenkort tien jaar. De futuristisch ogende, goeddeels glazen koepel over de ondergronds liggende vier sporen behoort tot de mooiste gebouwen van het dorp – een icoon, zoals de Odulphuskerk  


Glasraam met gezandstraalde tekst dat herinnert aan de ingebruikneming van het station in 2002. –>


dat op een andere manier is. Op het moment wordt er aan het station gesleuteld. Want, al oogt het nog zo eigentijds, het moet natuurlijk ook met zijn tijd mee. Zou het Bestse station onderhand ook een naam krijgen?

station_best_voorgevel_1510x1000

(Klik op de foto om te vergroten)

Poortjes

Enkele weken geleden is het Bestse station op het glasvezelnet aangesloten. Dat was een onderdeel van ‘voorbereidende werkzaamheden’ voor het plaatsen van poortjes. Het gaat, zo vertelt een woordvoerder van NS desgevraagd,  om poortjes die op termijn beheerste toegang met de OVChipkaart mogelijk maken. ‘Pas in de loop van dit jaar zullen de poortjes daadwerkelijk geplaatst gaan worden. Ook na plaatsing blijven de poortjes voorlopig nog gewoon open. Er is nog geen datum bekend wanneer we over zullen gaan tot het (gedeeltelijk) sluiten van poortjes.’

Wat wel opvalt aan het Bestse station is, dat het geen naam heeft. Slechts aan het logo van de NS is te zien dat het om een station gaat. Terwijl je toch bijna overal in Nederland die plaatsnamen aan de stationsgevels ziet. Zou ook in Best een mooie ‘binnenkomer’ kunnen zijn. Nog aansprekender dan die banners en beklede schuttingen waarmee het CentrumManagement wijst op het ‘bijzondere’ van Best.

Te weinig reizigers

De NS-voorlichter: ‘Naamgeving gebeurt alleen op stations met meer dan 15.000 in- en uitstappers per dag. Best heeft er ongeveer 6000. Waarom is het aantal in- en uitstappers belangrijk? Dit heeft te maken met het voorzieningenniveau op een station en de investeringskosten. Hoe meer reizigers, hoe meer geld er in een station wordt geïnvesteerd.’

Met andere woorden: Bestenaren, neem toch de trein, dan wordt je vanzelf  ‘op de kaart gezet’. Trouwens, wat zou zo’n naam nou kosten? In elk geval is Best niet alleen de beste naam, maar ook nog es ‘n stuk korter dan bij voorbeeld ‘s-H e r t o g e n b o s c h. Iets om voor te sparen.

Een reactie op “Station zonder naam 10 jaar”

Reageer