Wie is online
6 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2011
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Saai dicteetje

bril‘Een heel saai dicteetje voor de laagste klassen van de middelbare school,’ noemt Sante Brun  de creatie van Arnon Grunberg, voorgelezen in de Eerste Kamer. Tussen neus en lippen vermeldt hij, zelf twee hoofdletterfouten en vier aaneenschrijffouten te hebben gemaakt. Wij, Levensmaatje en ondergetekende, deden het dit jaar eens helemaal anders. Niet ieder op z’n eilandje met schrijfblok op schoot, maar elkaars opvattingen over de schrijfwijzen toetsend.

Is het Freud’s of Freuds? (Ik won, haha, die apostrof moet alleen achter een klinker.)
En reële? Precies zoals het hier staat. Het is een spelling waarmee ik een schrijversleven lang heb geworsteld, totdat het me helder voor de geest stond dat er altijd drie e’s in moeten, dus: reëel, reële.
Enfin, lees nu de column van Sante maar. Die heeft intussen besloten voortaan weer alle woorden los van elkaar te schrijven. Het gaat bij hem trouwens niet in de laatste plaats over brillen. Die van de heer Grunberg is volgens hem ‘sinds enkele maanden zóó 2004’.

Reageer