Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2011
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Congresvoorzitter

j_houben_met_lipstickDe voorzitter van het CDA-congres in Utrecht, Jos Houben, stelde vanmorgen de eerste resoluties aan de orde met een afdruk van de lipstick van voorzitter Peetoom op zijn rechterwang. Houben, die vandaag 60 jaar is geworden, treedt terug als bestuurslid van het landelijke CDA.

Geen oproep

De Pers over de door het congres aangenomen resolutie aangaande het beleid voor minderjarige asielzoekers: ‘Formeel ging de resolutie niet over de uitzetting van de 18-jarige Mauro Manuel naar zijn geboorteland Angola maar veel sprekers betrokken zijn situatie er wel bij. De resolutie is geen oproep aan minister Gerd Leers (Asiel en Immigratie) om Mauro toch in Nederland te laten blijven.’ Dit laatste werd door fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma voor de NOS-microfoon nog eens nadrukkelijk bevestigd.

Dissidenten?

Volgens NOS.nl  wilde het CDA-kamerlid Ad Koppejan niet ingaan op de vraag of hij dinsdag bij het Kamerdebat met de oppositie zal meestemmen. Koppejan zei wel dat hij zich kan niet voorstellen dat na de uitspraak van het congres Mauro nog uitgezet gaat worden. Ook zijn collega Maureen Ferrier blijft volgens hetzelfde NOS-bericht van mening dat Mauro een verblijfsvergunning moet krijgen.

Eerder geplaatst op deze site: Blijft CDA zichzelf gedogen?

Een reactie op “Congresvoorzitter”

Reageer