Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2011
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Etherontvangst Radio 1 regio Eindhoven al jaren pet

wekkerradioDe etherontvangst van Radio 1 in de regio Eindhoven, de high tec-stad van Nederland, is al tientallen jaren beneden de maat. Dus of Alcaida nu met laserstralen zowel Lopik als Mierlo of Roermond in de fik zou zetten, maakt niks uit. Tot nu was in Best  Lopik,72.43 kW op 98.9, nog de minst slechte optie. Aan de zenders Mierlo (0.019 kW) en Roermond, hoewel 100 kW, heb je niet veel.

Helaas kunnen zelfs de modernste wekkerradio’s, toch frequent gebruikt bij avond en nacht, niet op de kabel worden aangesloten. Sinds het brandje in Lopik heb ik helemáál de grootste moeite, de nieuws- en sportzender te verstaan. De nieuwe bekabeling lijkt ons van de wal in de sloot te hebben gekieperd.

Over Omroep Brabant, BNR en diverse muziekzenders valt qua ontvangstkwaliteit niets te klagen. Die knallen eruit.

Waarschijnlijk behoren luisteraars van de landelijke publieke omroep tegenwoordig tot een kleine minderheid. Dat hoeft voor de regionale overheden nog geen reden te zijn, om hier niet eens stevig achteraan te gaan.

2 Reacties op “Etherontvangst Radio 1 regio Eindhoven al jaren pet”

 • Ecluse:

  Langzaam, langzaam vermindert de ruis op het Lopik-kanaal van Radio 1. Gisteravond, tijdens ‘Het Oog’ schakelde ik van erremoei maar naar BNR. Hoe zal het vanavond zijn?

 • Theo:

  Ben bang dat het nooit meer goed komt. Zoals je schrijft was de ontvangst altijd al povertjes.
  We zullen het in bed met de radiowekker zonder radio moeten doen.
  Eigenlijk is dat schande !

  Theo

Reageer