Wie is online
17 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Voetafdruk van de politie

inbraak_preventieBewoners van de Bestse wijk Heivelden krijgen soms een ‘voetafdruk’ van de politie in hun brievenbus. Dit is met name het geval als de politie vaststelt, dat een huis niet goed afgesloten, dus inbraakgevoelig is. De boodschap luidt dan: ‘Deze voetafdruk had ook die van een dief kunnen zijn.’ In het najaar van 2010 zijn er in Heivelden nogal wat auto- en woninginbraken geweest, meldt het Bewonersoverleg in een nieuwsbrief.
Foto: De politie controleert een woning. Still uit een
voorlichtingsfilmpje op
stopwoninginbraak.nl 

Begin januari was het, na een periode van betrekkelijke stilte, opnieuw raak: 9 auto’s open gebroken.

Bij het preventieve werk van de politie ontstaan soms gekke situaties, zoals bij de alleenstaande mevrouw die ‘s avonds na enige aarzeling opendeed voor de politie. Het kunnen immers ook verklede boeven zijn. Of ze het raam boven maar even wilde sluiten. Nou, zei de vrouw, dat doe ik niet, want ik wil frisse lucht in mijn slaapkamer. Buurtbrigadier Ruud Verstegen (0900-8844) zou het adres van die mevrouw wel eens willen weten, want hij vindt het ook een raar verhaal. Helaas kunnen we hem dat niet geven, omdat we een en ander niet uit de eerste hand hebben.

Heivelden is trouwens niet de enige wijk in Zuid-Oost Brabant, waar aan inbraakpreventie wordt gedaan, zoals ook blijkt uit stopwoninginbraak.nl

Meer links:

politiebest.nl

Filmpje van Omroep Best op YouTube 

Website Bewonersoverleg Heivelden

Reageer