Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Niet alleen miskleunen in Bestse carnavalsoptocht

optocht_best_2011_1Wandelende kampioen optocht_best_2011_2Eigen schuld, dikke obesitas-bult
optocht_best_2011_6 Op een enkele miskleun na (kindermisbruik door r.-k. geestelijken is volgens ons een te ‘traumatisch’ onderwerp om op een platvloerse manier carnavalssatire mee te bedrijven) kreeg Best vanmiddag een aardige optocht te zien. 

Het begin deed ‘n beetje armoedig aan en er reden naar sommiger smaak ook wat teveel zogenaamde prinsenwagens mee, maar er waren uiteindelijk

toch ook goede vondsten, zoals hieronder de kritiek op het niet voltooien van de Bestse molenrestauratie en fraai afgewerkte pronkwagens. 

Ook de individuelen (boven) mochten er wezen.
optocht_best_2011_7

6 Reacties op “Niet alleen miskleunen in Bestse carnavalsoptocht”

 • Susanne:

  Hallo Guido, helemaal met je eens: de groep met de kruisen vond ik ook niet kunnen. Grappen maken hierover, dat kan echt niet.

 • Wll:

  Hallo Guido, carnaval is van oorsprong een feest om de draak te steken met alles waarover we normaliter geen mening over mogen uiten. Dus niet over de overheid, ook niet over het stadhuis en al helmaal niet over het koningshuis. Dus zijn alle wagens en loopgroepen over koetjes en kalfjes in de maatschappij.
  De molen die maar niet gereed komt: niet over praten omdat zich dan iemand aangevallen voelt. Ook niet over de paters die kleine jongetjes leuk vinden, iemand vindt dit misplaatste humor en al helemaal niet over de rugzakjes en pgb uitkeringen die de zwakkere in de maatschappij nodig hebben om te overleven. Wel alle humor die over personen of over toestanden gaat is voor iemand wel misplaatst. Tijdens carnaval onvermijdelijk.

  Misschien volgend jaar uitsluitend: wat ruist daar in het struikgewas. Of wordt dan de napoleonvereninging boos?

  Je wordt tijdens carnaval wakker geschud over de misstanden in de maatschappij. Dit moet met tijd en wijle gebeueren.

  • Guido:

   Helemaal waar, wat je zegt, Wil. Ik denk dat het voornamelijk een kwestie van smaak is, eerder dan een kwestie van ‘vrijheid van meningsuiting’.

 • Hoi Guido,

  Het was in jouw ogen smakeloos, maar laten we eerlijk zijn, het feit dat we het een halve eeuw lang onder de pet hebben gehouden en dat kinderen er niet mee naar buiten konden treden, was dat niet godgeklaagd?
  We kunnen twisten over ‘humor’ maar wat moeten we gelukkig zijn dat dit soort schandalig misbruik niet meer onbesproken kan blijven en nu ook aan de kaak gesteld wordt tijdens carnaval.
  Ik hou als Utrechter van geboorte wel van die snoeiharde humor, maar ondertussen liep ik zelf heel braafjes mee met een thema dat zich morgen niemand meer zal herinneren. Die kruizen hebben in ieder geval voor elkaar gekregen dat we er nog eens over naboomden.

 • Vandaag heeft burgemeester Kortmann in Groeiend Best zijn 26e (!) column onder de titel ‘Mijn Best(s)e gevoel’, geheel gewijd aan carnaval 2011. Maar wel geheel tevoren geschreven, zodat je moeilijk van een actuele beschouwing kunt spreken. Bij de optocht liet hij zich trouwens vertegenwoordigen door de locoburgemeester.

  Zie ook: https://www.hhbest.nl/index.php/2011/01/12/journalistieke-politiekers/

 • Susanne:

  Het ging mij niet om de vrijheid van meningsuiting; die respecteer ik zeker en daarop was mijn “kritiek” niet gericht. Ik dacht meer aan al die mensen die hebben geleden ondwer het misbruik, het grote zwijgen en in de doofpot stoppen; voor hen was de carnavalsgroep misschien schrijnend.

Reageer