Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Niet naar de Ionenvalmagneetstraat

zweefheuvel

Zweefheuvel, Best

Op het geven van straatnamen zou belasting moeten worden geheven. Of boete, het hangt er van af. Want wat daar niet allemaal mee gebeurt… Soms lijken de breinen die de straatnamen bedenken, volkomen van het padje, of ze zijn vergiftigd door ambtenaren- dan wel stadhuistaal. Als de naamgeving nu gevoed werd door een levendige fantasie, dan zou het welllicht nog wat kunnen worden. Maar het automatisme waarmee deze bureaucraten te werk gaan.

Verder op Manieren

4 Reacties op “Niet naar de Ionenvalmagneetstraat”

 • Guido:

  Er zijn nog ‘raardere’ straatnamen, lees ik in de Vk: ‘Lijkwei, Spaarpot, Vliegende Koffer.’ 🙂

 • Ecluse:

  In Best gaat men onverdroten voort met het bedenken van ‘originele’ straatnamen. Toekomstige bewoners van de wijk Dijkstraten zullen straks bij allerlei gelegenheden moeten vertellen dat ze wonen in de Klompenmakerij, de Heulbank, Varshaak, Snijpaardje, Bodemmes, Mallejan, Spaanders, Effer, Kappost, Dissel, Trekzaag, Dophamer, Zaagbok, Wetstok, Kantelhaak, Kloofhamer, Kloofbeitel, Gaaibank, Dopbeitel, Schrappaardje of Klompenlei. Burgemeester en Wethouders van Best zeggen dat dit een aanpassing van de namen is naar aanleiding van een ‘inspraakreactie’. Van wie (allemaal)? Intussen komt er weer een nieuw wijkje aan, genaamd Klompenfabriek, waar ‘geschakelde rietkappers’ worden gebouwd. Benieuwd wat daar weer voor wordt verzonnen.

 • Ecluse:

  Getwitterd:
  brewbart bart brouwers

  Wie zijn bewoners opscheept met dit soort straatnamen, moet ook niet verbaasd zijn over verruwing in de maatschap… http://moby.to/uad3t4

Reageer