Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2011
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Beroepspyromanen

Ira Helsloot, hoogleraar crisisbeheersing, is mijn nieuwe held, omdat hij in zijn hart net zo’n pyromaan is als ik. Hij is hoogleraar crisisbeheersing geworden omdat hij eigenlijk vóór crisis-uit-de-handloping is, hij is de pyromaan die bij de brandweer gaat.
En ik ben de verslaggever die de branden verslaat. Jaloers was ik in Nijmegen, op de redactie van De Gelderlander, dat ik stomme raadsvergaderingen moest verslaan terwijl ik collega’s had die oliegoed, zuidwesters en lieslaarzen achter in de auto hadden liggen en die ook geregeld aan moesten als er weer eens ergens rook was, want ook toen gold: waar rook is, is vuur, en vuur dat willen we zien, van zo dichtbij mogelijk.

Lees alles op SanteLOGie

3 Reacties op “Beroepspyromanen”

 • Ecluse:

  Toen gistermiddag de eerste vuurzuil omhoog schoot, ging volgens een twitteraar de verslaggever van Omroep Brabant zó te keer, dat-ie klaar kwam. Toevoeging: ‘Doe normaal man, doe professioneel.’

 • ‘Om de kansen voor onderlinge samenwerking tussen bedrijven zo groot mogelijk te laten zijn worden soortgelijke bedrijven zoveel mogelijk bij elkaar gehuisvest.’ Website Industrie- en Havenschap Moerdijk: http://www.havenvanmoerdijk.nl/nl/haven_bedrijven_industrie.htm

 • peter stiekema:

  Ik herinner me nog goed (uit mijn Brada-tijd) hoe begin jaren tachtig een f28 boven Moerdijk naar beneden viel. Geen overlevenden. De krant stond er vol van. Enkele dagen later werd het terrein bezocht door talloze ramptoeristen van wie sommige op zoek waren naar eventuele nog aanwezige restanten van vliegtuig, danwel……..vul maar in.
  Het toen door de eindredactie bedachte ‘woord is aan’
  De Ramptoeristen
  …..souve niertjes…..
  kon niet ieders applaus wegdragen. Over tere kinderzieltjes zullen we dan maar helemaal zwijgen.

Reageer