Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2010
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Nieuwe Rotterdamsche Courant

alt

Deze foto van het voormalige gebouw van de Nieuwe Rotterdamsche Courant aan de Witte de Withstraat maakte ik in 2005. Zoals men ziet, is er nu het Nederlands Fotomuseum  in gevestigd, dat zich naar mijn smaak wat al te nadrukkelijk presenteert, in aanmerking genomen dat het krantengebouw een van de weinige monumenten in Rotterdam is, die bij het bombardement van mei 1940 zijn gespaard.

Hier vestigden dus in 1874 de uiteraard liberale havenbaronnen hun courant, die in 1970 werd samengevoegd met het Amsterdamse Algemeen Handelsblad en zodoende qua titel werd gereduceerd tot NRC. Maar het bleef een Rotterdamse krant. Daaraan komt in 2012 een einde, als NRC Handelsblad verhuist naar Amsterdam.

Waarom eigenlijk? En waarom zou die krant ook nog eens gaan overschakelen op tabloid terwijl toch aan onder meer de Volkskrant te zien is dat dit formaat de presentatie van een serieus dagblad geen goed doet? Ik las – niet in een krant – dat de hoofdredactie in januari 2011 de  knoop doorhakt. Zal ik eens wat zeggen? Het is al beslist!

4 Reacties op “Nieuwe Rotterdamsche Courant”

Reageer