Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2010
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Best aan inwoners: Help ons met sneeuwruimen

sneeuwschuiver
Sneeuwschuiver annex strooiwagen in Best

De gemeente Besf heeft haar inwoners opgeroepen, te helpen met sneeuwruimen. Zij doelt daarbij op trottoirs en stoepen. Ook Best heeft door het aanhoudende winterweer intussen tekort aan strooizout en probeert als alternatief het borstelen van wegen en fietspaden.

schoongemaakte_stoepDe gemeente Best heeft besloten minder wegen en minder frequent te strooien. Met name op de hoofduitvalswegen en belangrijke routes voor hulpdiensten wordt nog gestrooid. Dagelijks zal gekeken worden of het borstelen van wegen en fietspaden een alternatief is. Het effect daarvan is namelijk sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ook Best heeft de laatste weken veel strooizou verbruikt. Omdat het ook in andere landen vriest en er veel sneeuw valt, is er op dit moment bovendien een grote vraag naar strooizout in Europa. Deze vraag overstijgt het aanbod waardoor er in heel Nederland een tekort dreigt aan strooizout. De gemeente heeft daarom besloten, zuiniger aan te doen.

Om Best verder zo goed mogelijk begaanbaar te houden roept de gemeente haar inwoners op in elk geval de trottoirs voor hun woning sneeuwvrij te houden en daarbij ook buren die misschien niet of niet meer in staat zijn dit zelf te doen, een handje te helpen. Ook van winkeliers wordt een inspanning gevraagd om zeker in de drukke dagen voor Kerst de stoep voor hun winkel sneeuwvrij te houden.

Vrije busbaan niet stroef te krijgen

2 Reacties op “Best aan inwoners: Help ons met sneeuwruimen”

  • Ecluse:

    Van dat borstel-alternatief zie ik nog niet veel terecht komen. En het moet echt warm water regenen, wil die rotzooi uit de straten verdwijnen. Aan de Raadhuisstraat ligt een berg verzamelde sneeuw, die er als het wat tegenzit in april nòg ligt. Tenzij die bulk alsnog in het Wilhelminakanaal wordt gedumpt.

  • […] van dat borstel-alternatief in Best zie ik ook niet zoveel terecht komen. Geplaattst in Pagina […]

Reageer