Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->


Instagram

Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
september 2005
Z M D W D V Z
« feb   okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Een meid in een harnas

jehanneAflevering 18 van Podcasterij  BestWest is geheel gewijd aan het Lotharingse dorpje Domremy en de daar geboren Jeanne d’Arc. Dit meisje dook in 1429 op, gehuld in een harnas, met de ‘goddellijke opdracht’ Frankrijk te heroveren op de Engelsen. Podcaster Guido t’Sas was in Domremy en bekeek en beluisterde daar de herinneringen aan Jehanne. De audiodocumentaire duurt ongeveer 20 minuten.

 sound
Beluister

3 Reacties op “Een meid in een harnas”

  • Genoten van het prachtige verhaal van ‘een meid in een harnas’! Dank je wel. Kun je mij dit ook leren? Zou graag op onze Stabat Mater website podcasts willen plaatsen. En ook meer plaatjes.
    Gr. Th

  • Gisternacht op Radio 1 een als documentair bedoeld programma gehoord over Jeanne d’Arc. Bras! Rommelig, ratjetoe van muzikaal behang, fouten (14e eeuw, waar 15e wordt bedoeld) twijfelachtige citaten als ‘U bent een dikke man in een paarse jurk’. Dat zou Jeanne hebben gezegd tegen haar aanklager, de collaborateur van de Engelsen, Pierre Cauchon, bisschop van Beauvais. Staat volgens mij nergens in de gerechtsdocumenten, ooit gedetailleerd besproken door Helène Nolthenius. Nachtradio is ’n soort stoeiparadijs voor aankomende presentatoren, vooral kakelende meiden.

    Voorpagina hhBest

Reageer