Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
september 2012
Z M D W D V Z
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Gezellig, maar waar is de Sociale Markt gebleven?

gymnverbest_538x403
Demonstratie van Gymnastiekvereniging Best voor de Odulphuskerk.


In Best was het vanmiddag Sociale Markt….eh…Dulfkesmert (voor de buitenstaanders: naam afgeleid van de parochieheilige Odulphus). Heel gezellig in de nazomerzon, maar waar is die sociale markt gebleven? Een relatief beperkt aantal kramen, aan de Hoofdstraat rond Prinsenhof, vergeleken met de massaal aanwezige braderie-commercie. (Update: Maar lees ook de reacties verderop, want we blijken toch het een en ander te hebben gemist.)

 

gewerenstand_538x403
Een jongetje probeert een speelgoedgeweer.


En een stand met houten speelgoedgeweren zal toch niet van de vredesbeweging zijn? ‘Een beetje dom.’

Gelukkig neemt een aantal culturele instanties een voorschot op de Culturele Hotspot, die zij in het gebouw van de Rabobank gerealiseerd willen zien.socmarkt_culthotspot2_544x518
Muziekmakers van Pulz (muziek- en dansonderwijs) trokken heel wat toehoorders.


5 Reacties op “Gezellig, maar waar is de Sociale Markt gebleven?”

 • Wim Steenks:

  Beste Guido, ik vermoed dat je vast de kramen in de parochietuin hebt gemist. Daar stonden o.a. Avondje-Uit, PVGE, KBO, SeniorenRaadBest, Rode Kruis, Samen Verder, Zonnebloem, Bijna Thuis Huis. Volgende keer moet de bewegwijzering door de tuin heen duidelijker worden gemaakt.

 • Hoi Guido,

  Ik vrees dat jij heel wat kramen misgelopen bent. Achter de kerk, in de kerktuin hebben ze je vast niet gezien. We hadden meer dan 80 deelnemers!
  Er waren minstens net zoveel kramen als normaal en volgens mij was de opkomt qua publiek nooit groter. (En achter de kerk hoorde ik ze niet klagen over gebrek aan belangstelling.)

  Vriendelijke groeten,

  Tom Lassing

 • Jeetje, ik ontmoette op Twitter al verbazing van Ingrid van Beek, die me ‘een rondje rond de kerk aanbeval’. Ik denk dat de conclusie van Wim: ‘volgende keer moet de bewegwijzering door de tuin heen duidelijker worden gemaakt,’ de enig juiste is.
  Guido.

 • Ja Guido, ook de heemkunde was er: tegenover ingang Prinsenhof. PvdA liep blijkbaar rond, over de VVD weet ik niets en de rest van de politieke partijen stond bij de Hotspot. Gerard van Opstal was ook met ‘oorlogstuig’in de tuin aanwezig, net als de gemeente Best met integrale buurtontwikkeling. Volgend jaar doen we het nog een keer over! Geef je tips even door aan Sandra Conijn van Welzijn Best.
  Ingrid

 • Waarmee zo’n verslag uiteindelijk ‘zichzelf schrijft’. Iedereen bedankt voor zijn/haar reactie. 🙂

Reageer