Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2023
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Moet provincie zich bemoeien met fusie van gemeenten?

KiesKompas, een stemhulp online, bereidt zich met ondersteuning van de Vrije Universiteit in Amsterdam voor op de verkiezingen van Provinciale Staten in maart. Dat gebeurt mede aan de hand van een onderzoek via een panel, waarvan ik de omvang niet ken en dat is toegespitst op elke provincie dus ook op Noord-Brabant. Interessante vraag onder meer: moet de provincie zo nodig de herindeling van gemeenten stimuleren? Dat kan ik nu wel boeiend vinden, maar van de antwoorden heb ik geen hoge verwachtingen. De gemiddelde burger denkt waarschijnlijk niet in de eerste plaats aan het nut van samenvoeging van gemeenten, maar aan ‘verlies van zelfstandigheid’ en dat is niet populair. Het is ook afwachten, welke politieke groepering dit onderwerp in haar verkiezingsprogramma zal opnemen.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “Moet provincie zich bemoeien met fusie van gemeenten?”

 • De gemeente Best en Bestwijzer maken een pas op de plaats met het project Samen gaan. Aanleiding is het recente verzoek van de gemeente Oirschot om een verkenning voor een mogelijke fusie met de gemeente Best te bespreken. Naar verwachting wordt in het 2e kwartaal van 2024 duidelijk wat dit betekent voor de gezamenlijke huisvesting Samen gaan. Bron: gemeente Best.

  Het plan houdt ook vervanging van het huidige gemeentehuis in.

  Meer op website gemeente Best: https://www.gemeentebest.nl/nieuws/2023/06/22/pas-op-de-plaats-voor-gezamenlijke-huisvesting-samen-gaan

 • Misschien niet leuk voor de ambtenaren die nu in een gebouw moeten werken dat niet voldoet aan huidige standaarden, maar de samenleving is te veel in beweging om nu 70 miljoen uit te geven aan een gebouw dat mogelijk over enkele jaren overbodig is.
  Misschien moeten we gaan kijken naar een Tokio opzet.
  Voor de buitenwacht is dat één stad, maar ondertussen bestaat die stad uit 23 speciale wijken die ieder als een aparte stad worden bestuurd.
  Zo’n opzet zou Brainport ook kunnen kiezen.
  Best kan dan zichzelf politiek bedruipen, maar is administratief onderdeel van een groter geheel.

Reageer