Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2022
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ze zetten ons ‘n Hak

Peter Stiekema


Nee, in de eerste zes weken van 2023 moet u even niet de groe(n)ten van HAK hebben. Martine Bijl zal zich omdraaien in haar graf. Zij maakte destijds de spotjes voor deze groentepottengigant.

 

 

 

Vanaf januari legt HAK de productie zes weken stil om de energiekosten te drukken. De potjes groenten worden duurder, maar blijven wel te koop. De fabrikant telt uit zijn winst en de consument is de dupe, zeker indien nog meer fabrikanten dit voorbeeld volgen en er helemaal geen of heel weinig groentepotten en -blikken op de markt komen.

Tel daarbij het feit dat veel tuinders al hebben besloten in de wintermaanden te stoppen met het kweken van kasgroenten, eveneens vanwege de onbetaalbare energie en we gaan een hongerwinter tegemoet, waarbij de voedseltrucs  als gaarkeukens door de straten rijden, zoals ik onlangs a, nog enigszins gekscherend, suggereerde. En de fabrikanten maken desondanks woekerwinsten door de voedselschaarste. Gaan D66, Groen Links en Partij voor de Dieren voor hun hongerige leden nu voedseltochten naar de boeren organiseren om toch nog iets te bikken te krijgen? Ik zou er niet van opkijken.

De prijzen van de potjes groente zullen nog verder stijgen is de verwachting. De appelmoes van HAK is al zo’n 20 cent duurder geworden. Als de energieprijzen zo hoog blijven, zullen de producten over de hele breedte nog veel duurder worden en voor heel veel mensen onbetaalbaar.

Er rust voor minister Schouten van Armoedebeleid, zo noem ik haar departement maar, nog een schone taak, waar ze niet tegen opgewassen zal blijken te zijn.

Voorpagina hhBest

Reageer