Wie is online
5 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2022
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Nieuwe bezem

en aandacht trekkende kop (en zo hoort het ook) op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad (ED): ‘Een herindeling hoeft niet, vindt Dijsselbloem’. Daarmee zet de nieuwe burgemeester van Eindhoven zich af tegen de opvattingen van zijn voorganger, John Jorritsma. Dijsselbloem gooit het op – hoe zou het anders kunnen? – betere samenwerking van gemeenten.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Nieuwe bezem”

  • Jan van Beerendonk:

    Helemaal geen slechte insteek. De regio zoals bedoeld is veel groter dan middels herindeling mogelijk zou zijn. Dan zouden slechts enkele gemeenten aan Eindhoven worden toegevoegd. De regionale autoriteit Metropool Eindhoven is veel groter en economisch krachtiger. Zeker ook om een vuist te maken in Den Haag en Brussel. Wel zou het vrijblijvende karakter van besluiten er van af moeten. Door het wettelijk overhevelen van regionale taken aan de regio krijg je een veel slagvaardiger bestuur. Lokale zaken kunnen dan lokaal blijven maar perikelen zoals nu tussen Nuenen en Geldrop behoren dan tot het verleden.

    • Ik constateer een iets andere benadering door Jan van Beerendonk, namelijk een expliciet regionale. Des temeer valt te betreuren, dat het interview met Dijsselbloem in het ED geen nuancering van zijn uitspraak over herindeling bevat.
      Opmerkelijk: in een van de laatste podcasts van Maarten van Rossem ging het op badinerende toon onder meer over de vraag: ‘Is Veldhoven met ASML al bij Eindhoven gevoegd?’

  • Voor de outsiders, met name niet-lezers van het ED: met de perikelen tussen Nuenen en Geldrop bedoelt Jan van Beerendonk, onder meer oud-wethouder van Best, het probleem dat Nuenen vastzit aan een contract, waardoor het mogelijk is een distributiecentrum of zoiets te vestigen op een plek, die enorm veel vrachtverkeer door Geldrop teweeg zou kunnen brengen.

Reageer