Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

‘Revolusi’ samengevat in podcast

revolusiind vorig jaar verscheen Revolusi, 300 jaar geschiedenis van Indonesië/voorheen Nederlands Indië tot de onafhankelijkheid, overeengekomen in 1949, door David van Reybrouck.

De gerenommeerde Belgische schrijver (hij behandelde ook Congo) heeft vijf jaar  gewerkt om de allesbehalve vleiende waarheid over Nederlands kolonialisme zo goed mogelijk boven tafel te krijgen.

Het boek is samengevat in een podcast van vijf afleveringen van telkens ongeveer een uur, uitgegeven door de VRT in samenwerking met het journalistencollectief De Correspondent.

Klik hier om met het beluisteren te beginnen.

De podcasts (vreselijk woord trouwens) van de VRT worden al jaren verzorgd door Klara en de ervaring van deze dienst is merkbaar aan de kwaliteit. David van Reybrouck spreekt de tekst zelf in, in zijn prachtig ‘Belgisch Nederlands’ (deze term heb ik van een Vlaamse taalwetenschapper). Er zitten originele geluidsfragmenten tussen en citaten worden door derden ingesproken. Een boeiend geheel, met niet overdreven veel, passende muziek.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “‘Revolusi’ samengevat in podcast”

  • Redactie:

    Het VRT-kanaal Klara bevat ook een 7-delige podcast van de journalist Johan Op de Beeck over Napoleon Bonaparte. Eveneens een samenvatting van zijn boek hierover. Je komt daar van alles te weten over Napoleon, waar je tot dusver geen notie van had.

Reageer