Wie is online
11 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2021
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Grenscorrecties gemeenten Eindhoven en Best

Per 1 januari 2022 wordt de gemeentegrens tussen Eindhoven en Best aangepast. Aanleiding is de integrale gebiedsontwikkeling van Brainport Industries Campus en aanleg en beheer van de nieuwe wegenstructuur in Eindhoven-Noordwest.

Een deel van het toekomstige plangebied Brainport Industries Campus ligt nu nog in gemeente Best. Dat betreft het gebied tussen Beatrixkanaal, Rijksweg A58 en beek De Ekkersrijt. Om één samenhangend plangebied te realiseren, ligt het voor de hand om dit gebied aan gemeente Eindhoven toe te voegen. De nieuwe gemeentegrenzen sluiten na de correctie meer aan bij de fysieke ligging van de watergangen en de snelweg, wat ook wenselijk is voor de wegbeheerders, politie en hulporganisaties.

Er gaat ook grondgebied van gemeente Eindhoven naar gemeente Best. Aan de noordzijde van Rijksweg A58 ligt een klein deel van het grondgebied van gemeente Eindhoven. Omdat dit deel niet bereikbaar is zonder eerst de grenzen van Best te overschrijden, is het logisch om het toe te voegen aan gemeente Best.

De colleges van burgemeester en wethouders van beide gemeenten hebben op 9 maart besloten het herindelingsontwerp voor te leggen aan de raad. In Best gebeurt dat op 19 april en in Eindhoven op 28 april. In beide gemeenten ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken van 6 mei tot en met 30 juni ter inzage. In september behandelen de beide gemeenteraden de herindelingsregeling.

(Persbericht gemeente Eindhoven) Voorpagina hhBest

Lees ook de reactie van oud-wethouder Paul Gondrie op dit bericht, waarin hij betoogt dat een zekere compensatie voor de gemeente Best op zijn plaats zou zijn.

Een reactie op “Grenscorrecties gemeenten Eindhoven en Best”

  • Paul Gondrie:

    Ik hoop dat het niet alleen bij de grenscorrectie blijft maar dat er ook een financiele vergoeding, of anderszins een compensatie tegenover staat voor de gemeente Best. In het verleden is juist dit stuk bij de gemeente Best gebleven omdat er potentie zat voor bedrijfsontwikkeling en het zodoende een financiele reserve was als er daadwerkelijk zou worden ontwikkeld.

Reageer