Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Preventief fouilleren in Eindhoven

De burgemeester van Eindhoven heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie de binnenstad van Eindhoven vanaf 11.00 uur vandaag aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Het Openbaar Ministerie heeft voor dit gebied een last tot preventief fouilleren afgegeven. De politie heeft zo de mogelijkheid om personen in het veiligheidsrisicogebied preventief te fouilleren. Dit middel is vaker ingezet bij risicovolle situaties.

 

 

 

Het besluit is genomen naar aanleiding van het eerdere besluit om een manifestatie te verbieden en ook onaangekondigde demonstraties niet toe te staan in Eindhoven dit weekend. Dit vanwege aanwijzingen dat personen die zich bij eerder aangekondigde manifestaties hadden willen aansluiten toch op zondag naar Eindhoven willen komen. Inmiddels zijn daar signalen bijgekomen dat personen met wapens naar de Eindhovense binnenstad willen komen en bereid zijn geweld te plegen.

De gezagsdriehoek en de GGD herhalen hun dringende verzoek aan mensen om niet naar Eindhoven af te reizen vandaag. Reisbewegingen en samenkomsten vormen een groot risico voor de volksgezondheid.

(Persbericht gemeente Eindhoven)

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Preventief fouilleren in Eindhoven”

Reageer