Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Thuiswerken toen…met akoestisch modem

akoestisch_modemEen terecht op Twitter ‘visionair’ genoemd filmpje van Van Kooten en De Bie over thuiswerken in 1986. Grappig als altijd. Met zo’n akoestisch modem heb ik in die tijd trouwens ook nog gewerkt. Verbonden met een voorloper van de laptop, beschikbaar gesteld door de krant.

2 Reacties op “Thuiswerken toen…met akoestisch modem”

  • Sante Brun:

    Ik zie me nog staan in die half dichte telefooncel in Heidelberg. Ik had net een primeur opgedaan: die bekende gynaecoloog Haspels had me op een congres daar verteld dat er een ‘abortuspil’ aankwam. Het regende pijpenstelen en ik stond daar met die Toshiba ‘laptop’ — geheugen 72.000 tekens — overeind te houden en te proberen de telefoon van de cel in de ‘modem’ te drukken. Teleurstelling: de telefoon daar was modern vormgegeven en had dus rechthoekige oor- en mondstukken. En daar was de modem niet op berekend… Doorbellen dus. ‘Heb ik je daarvoor die dure computer meegegeven!’ brieste de chef nieuwsdienst…

    • Dat systeem was voor mij vooral handig toen ik provincieredacteur was en lange statenvergaderingen bijwoonde. Ik ging dan op een gegeven moment in de perskamer zitten, waar het debat via speakers doorklonk en begon vast te schrijven. Als de vergadering was afgelopen, kon ik mijn stukken en stukjes doorpiepen. Het was natuurlijk ook wel ‘interessant’ met je apparatuur in een Bosch’ café te gaan zitten.

Reageer