Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->


Instagram

Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
januari 2020
Z M D W D V Z
« dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Brabants eigen nieuwjaarsconferencier

scheepers2

Rob Scheepers tijdens zijn nieuwjaarsconférence in het Eindhovense Parktheater, tegen een achtergrond van vaten drugsafval. Beeld Eindhovens Dagblad


Lezers van de drie Brabantse dagbladen van De Persgroep konden vanavond  online genieten van ‘hun eigen Brabantse nieuwjaarsconferencier’, Rob Scheepers uit het Oost-Brabantse Sterksel.

 

 

 

Scheepers is begonnen als tonproater en heeft zich ontwikkeld tot een volbloed standup comedian. De abonnees van de Brabantse kranten kennen hem sinds ongeveer een jaar ook als vaardig columnist in de weekendbijlage. In het theater laat hij zich kennen als een verbaal kanon met een geweldige mimiek.

In hoofdzaak legt hij zich toe op grollen en grappen à la de carnavaleske ton, die er – zo nu en dan in zijn dialect – bij het publiek in gaan als koek. Zijn verwijzingen naar landelijke trends en politiek zijn beperkt: ‘reiskosten declareren geleerd van de VVD, dus dat mag’. Af en toe duikt de regio op, zoals in ‘Er stort een parkeergarage in en de bouwonderneming heet BAM!’ en ook het woordspelige ‘hectare is een Brabants woord, want tijdens de ruilverkaveling zei een boer mijn land gaat tot dat hek daar’. Als hij de pubers beschrijft die hun ouders begluren tijdens ‘de daad’, zijn de toeschouwers niet te bedaren.

Als ik dit schrijf, is de conference al anderhalf uur aan de gang; ik heb het gevoel dat het mooi is geweest. Het publiek niet.

Voorpagina hhBest

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Reageer