Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2019
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Schrijver Rob Ruggenberg (73) overleden

Journalist en schrijver van historische jeugdromans Rob Ruggenberg uit Best is zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden, zo is vandaag bekend geworden.

Ruggenberg, die aanvankelijk bij de marine diende en vervolgens als journalist zo goed als de hele wereld bereisde, kampte al meer dan drie jaar met zijn gezondheid, maar zag toch nog kans in 2017 een zevende boek af te leveren (Piratenzoon). Hij zei dat hij er ‘nog wel vier’ in z’n hoofd had.  Het manuscript van zijn achtste boek had hij net naar zijn uitgever gestuurd.

Met zijn historische verhalen, waarvoor hij altijd uitvoerig research deed, zo nodig aan de andere kant van de wereld, had Rob veel succes. Zo won hij met Haaieneiland in 2017 de Thea Beckmanprijs. Al bij  het verschijnen van zijn debuut, Het verraad van Waterdunen, werd hij ‘de nieuwe Thea Beckman’ genoemd. Met zijn Slavenhaler doorbrak hij nota bene tegenover tieners, een taboe. Het boek zou gepresenteerd worden op de replica van het OIC-schip ‘Batavia’, maar toen men hoorde dat het over de slavernij ging, werd dat afgezegd. Dit voorjaar schreef Ruggenberg nog de aanzet voor een schrijfwedstrijd van CultuurSpoor  Best voor middelbare scholieren, in het kader van het 200-jarig bestaan van de gemeente.

Voordat hij met de boeken begon, was Rob ook zeer actief op het internet. Hij was bedreven in het maken van mooie websites, onder meer over de Eerste Wereldoorlog (tweetalig). Zie ook: ruggenberg.com

Zijn uitgever, Querido Kinderboeken, reageerde tegenover de NOS: ‘Met Rob verliest Querido niet alleen een heel goed schrijver, maar ook een man die vriendschap en trouw boven alles stelde.’

Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.

voorkant

binnenkant

Meer over Rob Ruggenberg op hhBestRob Schoonen over Ruggenberg in ED

Voorpagina hhBest

2 Reacties op “Schrijver Rob Ruggenberg (73) overleden”

Reageer