Wie is online
16 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2019
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Echte sportiviteit

Wat mij zo aantrekt in de Tour, jongste aflevering, is de sportiviteit, de afwezigheid van ego’s en machogedrag, de vriendschappen, de schalkse slimheid die letterlijk op het laatste moment bepalend kan zijn.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Echte sportiviteit”

  • peter stiekema:

    De renners van Jumbo-Visma hebben met z’n achten ongeveer 203000 euro verdiend. Dat bedrag moet worden gedeeld door de acht renners en het personeel. De acht krijgen 80 procent van de pot, dat is ongeveer 20.000 euro per persoon. Het personeel ontvangt in de regel 20 procent, dat is 40.000 euro vo0r enkele tientallen mensen. Let wel over dat geld moet ook nog belasting worden betaald. Wat overblijft is een schijntje. Een beetje voetballer neemt daar nog geen hoekschop voor en een tennisser van enig niveau trekt daar zijn racket niet voor uit de kast.

    Renners die in de Tour goed gepresteerd hebben kunnen in de criteria wel op behoorlijke startgelden rekenen. Ik denk dat Kruijswijk op pakweg 15 mille per criterium kan rekenen. Groenewegen zal daar niet veel voor onderdoen en Teunissen schat ik op ergens tussen de vijf en tien mille. Ik denk niet dat de Tourwinnaar voor minder dan veertig mille van start gaat. En natuurlijk hebben deze renners ook flinke contracten. Kruijswijk en Groenwegen schat ik op ongeveer een miljoen per jaar. Maar veel kleinere renners, ook profs, moeten het met veel en veel minder doen.

Reageer